Свободата, Санчо

Вече мога да правя каквото си искам!

Не, не съм навършил 18 години вчера. Напуснах работа!

Безработен и свободен! Свободен съм даже и  да умра от глад, стига да ме заинтригува идеята.

Всъщност нещата започнаха преди има няма 2 месеца, след един интересен разговор с Владо Василев, който познавам около идеята му за init Lab проекта, но за това по-късно.

Историята на моята работа в Уеб започва и продължава до ден днешен с фирма Антиподес. Там отидох зелен, наивен 18 годишен ученик. Сега си тръгвам със натрупан опит и почти толкова наивен, само че за по различни неща. Работата си е работа, но човешките отношения са нещо много важно. Дългогодишни приятелства, с много умни и готини хора няма как да не въздействат на наивната ми главица. Боби един път ми каза, че що се отнася до работна обстановка, отношение и среда аз съм ходил все по червения килим. Напълно съгласен съм с него и решението да напусна не беше взето особено лесно.

Аз съм мързелива душа, но мързела ми е много специфичен. От време на време ме мързи да отида на обяд или да стана от леглото и всякакви такива неща свързани с физическа дейност от най-различно естество. Не ме мързи да работя, проблема е със започването на процеса. Веднъж започна ли ще си свърша работата добре. Освен мързела имам и друг сериозен проблем – любопитен съм! Искам да се занимавам с много неща, голяма част от които не носят сериозни, може би никакви, доходи. Тези две неща се събират в един общ проблем. Много бързо си променям интересите . Вниманието ми скача постоянно от едно нещо на друго. Непостоянен съм и ми липсва всякаква дисциплина!

Та, след дълги дебати със собственото си аз! (Не, не пред огледалото) Реших, че ако някога ще правя нещо сам, то времето е сега. Още съм млад, че даже малък и нямам особено сериозни ангажименти към никого. Имам си някакви заеми и един наем. Ако остана без пари за ядене ще си мизерствам само аз! Рискове се поемат в ранна възраст за да не завлека цяло семейство на стари години.

През годините съм правил доста проекти като Freelancer и в последствие съм натрупал известно количество контакти, който са потенциални клиенти и за в бъдеще. Освен не малкото познати и бизнес контакти има и огромно количество възможности за успех в глобалната мрежа. Би трябвало с моите умения да мога спокойно да си изкарвам прехраната и да ми остава време за откриване на нови неща. Не съм тръгнал да забогатявам! Искам да си разширя знанията и уменията за най-различни неща, да пробвам нетипични за мен занимания включващи сериозно физическо натоварване, дисциплина и постоянство.

В най-близко бъдеще ще се излагам като лектор в init Lab. Дали знам достатъчно, че да преподавам ще се разбере съвсем скоро. Ако ви интересува курс по HTML и CSS може да попълните анкетата.

Като цяло имам един сравнително дълъг списък със задачи които трябва да се случат идните месеци. Програмата няма да ми се облекчи но ще ми бъде доста интерсно.

Надявам се и като страничен ефект да започна да пиша повече тук.

Та така, взех решение и напуснах. Регистрирам собствена фирма и само времето ще покаже какво ме чака. Няма да е лесно, но важното е да е интересно!