Съзтезание – XC купа „Мургаш“

Седмицата предхождаща събота и неделя 16 и 17 Октомври ще влезе в личните ми архиви като една от най-активните такива. Цяла седмица на работа и 4 от 5 вечери излизания по различни поводи и срещи с разни хора. Абсолютната лудница обаче не можа да ме изтощи до толкова, че да откажа на Мартин Линков за помощ на състезанието, което неговия клуб организираше.

ХС Състезание „Мургаш“

Предистория

Мартин ме спечели с няколко неща. 1во ще участвам в организацията на истинско състезание и ще видя как се правят нещата. 2ро ще мога да отида с колелото, да ме качат с кола до върха и да направя едно спускане след като всички минат през моя контролен пункт.

В четвъртък преди съзтезанието отидох да се запозная с част от клуба и да се разберем за съзтезанието. Аз не разбрах особено много подробности около самото състезание. Даже така и не разбрах аз какво точно ще правя. Важното е че се запознах с доста забавни и интересни хора и пихме бира! Там се запознах и Wouter Kleppe, който е супер печен тип. Въобще не се приема особено сериозно. Държи се с хората супер яко и е приятелски настроен. Абе много яко.

След весела петък вечер и купон в събота от който си тръгнах подобаващо към 12 стана време за състезанието. Вдигнах се 5:00 за да се оправя и да събера на половина подготвения багаж. Марто беше тамън на време с буса в паркинга на Билла на Бул. България. От там събрахме още народ и се запътихме към мястото на събитието.

Провеждане

Аз се заех със снимането на прииждащите колоездачи, докато ми намерят занимание и се разбере аз на коя контрола ще съм и как ще помогна. Общо взето съм силно впечатлен от контролирания хаос в който момчетата се справиха със всичко. На мен ми се размина карането на колело но се запознах с още интересни хора и се запалих да пробвам пистовите колела. Марто си придава доста голяма част от заслугите, но ще го разочаровам като му кажа че Борко е основния виновник за сегашната ми мания по пистовите колела! 😉

Карането ми се размина защото се паднах да съм контрола точно преди последното голямо изкачване. На края на село Елешница. Беше доста интересно преживяване. Разпънахме ние банери и сложихме табели за да насочваме състезателите. Аз очаквах съзтезателите да ни обърнат поне малко внимание, ама на! Ако не бяхме там да крещим „НАДЯСНО!!! На ДЯСНО!!!“ сигурно голяма част от участниците щяха да се загубят. Наравно с крещяното за правилната посока питахме дали искат храна или вода.

Въобще много се впечатлих на спортния дух на повечето състезатели. Определено беше едно много интересно преживяване за мен.

Общо взето искам да благодаря на всички от Вело-Клуб Мамут за интересните моменти и затова, че отново ме запалиха по колоезденето във всичките му форми! Момчета ще се видим по пътищата.