init Lab

Преди 2 години в самият край официалното откриване на P2P конференцията във Велико Търново имаше презентация на една доста интересна идея за споделено пространство от хора с интерес в копютърните области. Владо Василев излезе и ни обясни как ще се събираме ще говорим за компютри, ще кодираме и ще си правим кефа. Идеята ми се стори супер и на подканването да вдигнат ръце хората заинтересувани от идеята аз стоях с гордо вдигната ръка, макар и сам.

Тъй де, времето не чака никой и така и не се свързах с него да видя с какво мога да помогна. Година и половина по-късно, чрез познати се запознах лично с Владо, който по това време вече развиваше идеята за init Lab във ФМИ. Изглежда беше време нещата да се случат. Владо се беше нахъсал достатъчно, че да се захване и да наеме място и да осъществи идеята си в крайна сметка. Аз приех цялото нещо доста навътре и гледам да помогна с всичко възможно. От фирмата дарихме столове и едно много яко бюро.

Лаб’а вече е факт някъде около месец, а вече се случиха доста неща. От laptop.bg ни спонсорираха с добър рутер и няколко подложки а от други места дадоха най-различни неща за да подобрим качеството на пребиваването в лаб’а! Запознанствата между млади и нахъсани хора с най-различни интереси са доста ценни и изглежда – полезни.  Вече дори се задават първите 2 фирми който се създават след идея появила се в лаб’а.

Аз се занимавам и със онлайн представянето на това начинание. Може да посетите http://initlab.org и да видите за какво става въпрос. Може да ми пишете за всякакви въпроси и предложения отнясящи се до тази яка идея на koko@initlab.org