Categories
Книги

Audiobooks

От доста време насам имам възможността да слушам книги. Да точно така, книги прочетени и записани като аудио файлове. Разбира се услугата е платена, но това не я прави по-малко приятна.

Предполагам има и други места, където може да се намерят аудио-книги, но аз не съм търсил. Става въпрос за Audible.com. Много приятно, защото предоставя към 50 000 заглавия, много от които несъкратени. Можете много бързо да свалите книгата и да започнете да я слушате. Разбира се всичко е на Английски, но това в моя случай не е пречка.

Много време прекарваме в пътуване или друго занимание, което не е от най-интересните, а да си слушаш книжка хич не е лошо. Аз вече имам 14 заглавия, около половината от които съм изслушал/прочел. С колелото на работа или в автобуса, да слушам някоя интересна история се оказа много интересно изживяване.

 

4 отговори на “Audiobooks”

Ей… !

Не съм казал, че съм спрял да чета. Просто имам моменти, в които няма как да четеш. Пробвал ли си да носиш „Пътеводителя“ с теб да четеш по път за работа. Освен това аз често съм на колелото.

Аз само веднъж слушах аудиокнига – „Secret Window, Secret Garden“ на Stephen King. Актьора който я четеше беше много добър и може би това беше проблема. Когато четеш на хартия, интонацията и гласовете на героите са оставени на въображението ти, а в аудиокнигата това не е така, губи се част от магията. Когато след като приключих със слушането на книгата си пуснах филма, очаквах едва ли не Джони Деп да заговори с гласа на актьора, който четеше книгата. Това някак си ме отказа.
Но в последните дни си мисля, че може би е добре да дам още един шанс на аудиокнигите 🙂

Има свойте недостатъци, но за мен това е един начин да стигна до книги, които няма начин да намеря лесно по Българските книжарници и то на Английски.

Time Enough For Love – Rober A. Heinlein

Невероятна книга! Ппрепоръча ми я един познат. Просто останах втрещен след като свърши. Толкова въздействаща книга, толкова много идеи…

Разбира се, четенето неможе да бъде заменено. The Vampire Lestat си го взех с твърди корици от Книгомания на английски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *