Шофьорска книжка

След повече от три години дойде време да си взема шофьорската книжка. За тези които не знаят за какво говоря следва обяснение.

Преди 3 години ме хвана манията да си изкарам книжка и може би да си взема кола. Всичко мина що годе добре освен самото каране. Да си призная позицията на шофьор не ми хареса особено и както подобава за мързеливеца нещата останаха в средно положение. Получих си документите за изкарани листовки и практически изпит и дотам. Не се разкарвах до БЧК дори.

След сума време и нерероятен брой пъти в които съм разказвал историята за моята книжка се намери нещо, което да ме накара да задвижа нещата. Става въпрос за Kawasaki ZXR 400. Да, точно така. Ще карам пистов мотор. Вече карам курсовете и в момента в който си взема изпита ще си подам документите за книжката. Разбира се едновремемнно за А и B категория.

Та как така ще взема B категория без да карам курсовете отново?

Ами за мое щастие се оказа, че изпита пред ДАИ си важи. Това което трябваше да направя е да отида до ДАИ и да си изкарам една служебна бележка, че съм получил оценка „да“ за теоритична и практическа подготовка за B категория. Туй то! Противно на очакванията ми, останах с много добро впечатление от хората в ДАИ. Свърших работата буквално за 4мин и то без да ми струва стотинка. Е все пак се разходих от лозенец до ДАИ и обратно с такси, но нека не влизаме в подробности.

Това е то, сега карам мотор по 1 час всеки ден и след 15 дена ще ме изпитват. С достатъчно късмет и добро каране може до края на месеца да имам книжка и мотор!