Как протече велошествието?

сряда, юни 9th at 18:46

Няма как да не разкажа забавните моменти, които преживяхме на тазгодишното велошествие в София.

Снимки нямам защото валя и телефона беше покрит дълбоко в раницата.

Събрахме се доста хора пред Александър Невски малко преди да започне официалното откриване и потеглянето на колоездачите. По законите на Мърфи дъжда изчака да завали точно когато официалните гости започнаха да се представят и да ни предават своите пожелания. След известно време доста се подразних понеже хората стояха на дъжда а те си говорят сякаш нищо не се случва. Предполагах, че количеството хора рязко ще започне да намалява с течение на времето, в което всички седят и чакат под дъжда. Много приятно се изненадах, когато това не се случи.

След представянето на официалните гости тръгнахме да обикаляме центъра на нашия любим град. Голям кеф е да се кара колело по спряни улици. Като добавим и дъжда и приповдигнатото настроение на цялата група всичко беше супер. Появи се един човек с колони на колелото си които озвучаваше шествието много точно с песента „Водно колело“.

От доста време не бях карал без да ми пука от дъжд, вода или мръсотия. Невероятно преживяване е да си караш колелото без грижи по мокрите и празни улици на София.

Толкоз! До година пак! Дано да сме повече.

3 Responses

 1. Стоимен Стоименов сряда, юни 9th
  at 22:32

  Еха сега като прочетох това ми се прииска да си взема ново колело 🙂

 2. martinangelov неделя, юни 13th
  at 13:58

  Трябва всеки месец да има такова мероприятие, нищо няма да им стане ако за няколко минути спират движението по определени маршрути. Това ще е супер реклама за това превозно средство

 3. Константин Данков неделя, юни 13th
  at 18:30

  Марто мисля разбираш, че това няма как да стане. Виж че сега едвам се събраме хората веднъж на година. А реално в София има много повече активни колоездачи.

  Дори да не е проблем събирането на хората това нямама как да стане без пари. Скъпо е да се организират такива събития … само на полицайте/държавата да се плати и ето ти проблем!

  Иначе съм за!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *